Sandy & Bentley

Kymmenen päivän iässä

Kuvat jotka äsken latasin tänne, on otettu jo viime viikon loppupuolella. Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet valtavasti. Sandy hoitaa pentuja edelleen todella tarkkaan. Meille yllättävänä piirteenä on tullut Sandyn jatkuva pentujen vahtiminen vierailta ihmisiltä. 

Pennuista Bruno on selkeästi pienempi kuin siskot Beeda ja Blenda. Bruno vaikuttaa myös rauhallisemmalta ja hiljaisemmalta, mutta näin pienistä pennuista ei  tietenkään vielä kannata tehdä minkäänlaisia luonneanalyyseja. Tärkeintä on, että kaikki liikkuvat, pitävät ääntä, syövät ja kasvavat. Nyt odottelemme, että silmät aukeaaCool

Olen työstänyt paljon syntymäyötä. Siinä vaiheessa kun heräsimme neljännen pennun ääneen, oli syntynyt jo kolme kuollutta pentua, jotka Sandy oli synnyttänyt ja hoitanut aivan oikein. Neljäs pentu syntyi elävänä, mutta oli niin heikko, ettei meillä ollut mitään tehtävissä pennun pelastamiseksi. Onneksi saimme vielä tämän kolmen B:n sarjan, jossa onkin voimaa kaikkien seitsemän edestä! Emme keksi muuta selitystä tapahtuneelle kuin sen, että pennut syntyivät liian aikaisin. Ne olivat selvästi pienempiä kuin nämä kolme viimeistä. 

Yö ja sitä seuranneet päivät olivat raskaita, mutta pikku hiljaa valo on tulvinut tupaan. Syyllistin itseäni alkuun siitä, etten ollut hereillä ensimmäisten pentujen syntyessä ja toisaalta siitäkin, teinkö riittävästi neljännen pennun kohdalla? Nyt olen päättänyt, että syyllistäminen on turhaa ja on aika hyväksyä tapahtuma ja iloita näistä ihanista pennuista niin kauan kuin ne meillä kasvavat. Jokainen kasvattaja joutuu varmasti jossakin vaiheessa  kasvatustyötään kohtaamaan myös menetystä. Minun kohdalla se tapahtui tänä syksynä.

Pentujen kuvaaminen on haasteellista tähän vuoden aikaan kun valoa on lähinnä silloin kun olen töissä. Yritän silti aina välillä saada pentujen kuvia talletettua tänne. En ota myöskään paineita blogin kirjoittamisesta. Arki on aika täyttä. Jos meistä ei kuulu tätä kautta, meille voi myös laittaa sähköpostia tai soittaa kuulumisiaCool

Laskin viime viikolla, että pentujen luovutus on aikaisintaan 1.1.2015. Pennut ovat silloin 7-viikkoisia. Yleensä olen pitänyt pentuja meillä  8-9 viikon ikään, mutta nyt voin harkita luovuttamista jo 1.1. jotta pennut voivat saada parhaan mahdollisen alun uudessa kodissa joululomien ansiosta.