Pentublogi Noomi&Taavi

Postausten harveneminen kertokoon teille, että pennut ovat jo todella vilkkaita (työllistäviä). Ikää pennuilla on tänään tasan 7 viikkoa eli ne ovat luovutusiässä. Ensimmäiset pennut lähtevätkin  omiin koteihinsa perjantaina ja sunnuntaina. Kaksi pentua lähtee vasta seuraavan viikon lopussa.

Pennut ovat käyneet ulkona useita kertoja. Noomi edelleen imettää pentuja vähäsen, mutta kaikki syövät tietenkin reippaasti kuivamuonaa ja jauhelihaa. Noomi muutenkin viettää edelleen mielellään aikaa pentujen kanssa samassa tilassa. Madotamme pennut vielä kerran ennen luovutusta loppuviikosta. 

Pentujen painot noin 6 viikon iässä: Bomber 1675g, Mepps 1390g, Kosto 1410g, Lotto 1460g ja Nils Master 1450g. Punnitsemisen päälle pennut saivat toisen kerran matokuurin. Seuraava matokuuri annetaan 8 viikon iässä, jolloin ehkä joku pennuista saattaa olla omassa uudessa kodissa. Äsken pennuilta leikattiin toisen kerran kynnet. Uskomatonta, mutta siinä missä suurin osa pennuista rimpuili, Bomber yllätti meidät tyyneydellä ja rauhallisuudella (jopa nukkumalla) kynsiä leikattaessa. Muutenkin viime päivinä luonne-eroja on tullut selvemmin esiin, Bomber (pienempänä niin kovin leikkisä ja vilkas pentu) on osottautunut kaikkein leppoisammaksi ja hyvähermoisimmaksi karvakaveriksi. Se ei pienestä älähdä, jos koskaan edes älähtää ;) Kyllähän nuo muutkin ovatv aika hyvähermoisia ja kaikki erittäin ihmis- ja lapsirakkaita ja leikkisiä. 

Noomi on yllättänyt minut hienolla emon työllään. Se hoitaa pentuja edelleen suurella äidinrakkaudellaan, antaa syödä samasta kulhosta ruokaa, leikkii pentujen kanssa ja imettääkin useita kertoja päivässä. En aio puuttua, vaan annan imettää niin kauan kuin haluaa. Tätä kun olen vierestä seurannut, on tuntunut pahalta tieto siitä, että iso osa kasvattajista lähettää sijoituskoirat pentujen ollessa 5 viikkoisia omiin koteihin. Olen varma, että pennut saavat paljon paremmat sosiaaliset taidot ja elämäntaidot, kun emo ja sisarukset ovat niiden kanssa mahdollisimman pitkään (eli vaikka 8-9 viikon ikään asti)!

Reissu meni kaikenkaikkiaan hyvin: kaikki pennut tutkittiin terveiksi ja pennut käyttäytyivät mallikkaasti pienestä jännityksestä huolimatta. Kosto taisi nostaa aikamoisen metelin sirun laitosta, mutta muut olivat aika rauhasaa. Autossakaan ei kuulunut juuri mitään ääniä. Kaikilta pojilta löytyi kivekset, Koston häntämutkaa eläinlääkäri epäili vain "mahassa taittuneeksi/painuneeksi mutkaksi" eli mutkaa ei ole varsinaisesti rangassa ja virhe hänen mukaansa tulee todennäköisesti korjaantumaan (seurataan). Tytöillä oli myöskin kaikki hyvin. Meppsin toinen silmä on niin kirkkaan ja vaaleansininen, että päätin jättää Loton sijoituspennuksi Meppsin sijaan.