Lystin "ilmiöpennut"

Kennelnimi

No niin, vihdoin sain postia kennelliitosta ja nyt minulla on kennelnimi Kautuksen. Laitan tänään postiin pentueilmoituksen ja jään odottamaan virallisia papereita, jotka lähetän sitten teille heti kun ne saan!

Kaikki lumi suli viime yönä siitä huolimatta, että sitä oli täällä eilen illalla vielä niin paljon, että lapsia vedettiin pulkalla ja rattikelkalla samaan aikaan pentujen ulkoilutuksen kanssa.Se tarkoitti myös sitä, että tänään aamuisen ulkoilutuksen jälkeen meillä oli pesuhuoneessa viisi erittäin kuraista pentua pestävänä ja osa niistä ei ollut kovin yhteistyöhaluisia (Sumu, Taika ja Tuuli). Sade ja Lumi taas oikein mielellään tuli lorisevan lämpimän veden alle. Toivottavasti kaikki pennut saa kotonaan säännöllistä tassujen ja mahan pesua ja tottuu vesipesuun pian. Kannatan kyllä koiran kurahaalarin käyttöä näillä keleillä -säästyy ainakin mahakarvat kuralta!

Olisin halunnut näitä pesuharjoituksia, kynsien leikkuuta ym. tehdä paljon enempi, mutta tämä jalka on esteenä kaikelle ylimääräiselle :( Harmittaa niin paljon, etten ole edes  päässyt pentuja kuvaamaan ulos. Ja kun kaikki liikkuminen on hidasta, tällä hetkellä selviytyy juuri ja juuri perusjutuista (ruokinta, siivous, silittely). Pennuilla on ihan mielettömästi energiaa  varsinkin aamuisin ja iltaisin ja on pakko viedä ne ulos riehumaan.Onneksi lapset pystyy hoitamaan tämän homman. Eilen illalla myöhään oli pakko ottaa vielä pari energistä pentua (Sade ja Tuuli) olohuoneeseen riehumaan ennen yöunia. 

Mehän korotimme tuota pentuhuoneen porttia ihan reilusti joku aika sitten, mutta nyt tulee Lumi yli ihan helposti ja monet muutkin yrittää :( Välillä on sitten hyväksytty se, että Lumi on vapaana koko talossa ja välillä suljetaan ovi. Myös Sumu ja Taika on tullut kerran portin yli.

Ruokinnasta... Pennut on siirtynyt Royal Canin medium koiran junior ruokaan. Välillä korvaan aterian raa´alla jauhelihalla sekä riisillä/makaronilla ja välillä sekoitan ruokaan piimää, kermaviiliä tai raejuustoa.Kalkki-Rekkua annan 3-4 kertaa viikossa ruokaan sekoitettuna. Myös kalaöljyä suosittelen.Matokuurin annan vielä perjantaina, tällä kertaa taas Canexia, sillä tabletit meni muutaman kohdalla tosi huonosti alas.Seuraava madotus sitten viikkoa ennen ekaa rokotusta ja sehän annetaan 12 viikon iässä.