Lystin "ilmiöpennut"

Pentu yli laidan

Nyt se sitten tapahtui: ensimmäinen pentu tuli yli laidan ja kyseessä oli tietysti Usva-utelias. Usva on on hyvin avoin ja rohkea, tänään meinas uloskin karata kun siivosin pentulaatikkoa ovi raollaan. Tänään on sitten pennut saanut ison tilan käyttöön: koko kodinhoitohuoneen ja arkieteisen.Saapa nähdä kuinka kauan tämä riittää, milloin pitää valloittaa koko talo?! Lysti opetti yhdessä päivässä missä kohti kodinhoitohuonetta pennuilla on oikeus liikkua: jokainen kävi vuorollaan kokeilemassa Lystin petiä ja ruokakuppia ja sai sellaiset lähdöt, ettei toista kertaa kukaan ole yrittänyt.Isäntä säästyi yhdeltä ylimääräiseltä projektilta, sillä olin suunnitellut jonkuinnäköistä porttia/estettä Lystin tilaa ja pentujen tilaa rajaamaan.Pennut näyttää viihtyvän hyvin omalla puolellaan ja nukkuu mielellään kaappien alla.

Tänään soitin kennelliittoon kennelnimianomuksen perään... Kestää 1-2 kuukautta, että saan tuon kennelnimen virallisesti ja neuvoivat siellä, että kannattaa pentujen rekisteröintiä viivyttää sen verran, että saadaan heti pennut kennelnimeni (Kautuksen) alle. Tämä tuskin ketään haittaa, kun joka tapauksessa paperit tulee vasta luovutuksen jälkeen kotiin. Teen kuitenkin pentueilmoituksen lähiviikkoina ja toimitan kaikki paperit kennelliittoon, mutta rekisteröinnin pyydän vasta sitten kun tuo kennelnimi on virallisesti käytössäni. Jos tuo kyseinen nimi menee läpi, pennut tulevat olemaan viralliselta nimeltään seuraavat:

Kautuksen Taikayö

Kautuksen Leutotuuli

Kautuksen Tihkusade 

Kautuksen Mustausva

Kautuksen Lumilikka 

Kautuksen Sumu-Ukko

Alunperin olisin halunnut pitää ihan ne nimet, joita nyt on käytetty ja jotka lapset keksi, mutta sen nimisiä Bordercollieita löytyy jo niin paljon, että keksittiin tällaiset joita ei vielä ole olemassa!Jokainen keksiköön sitten itse omalle penulleen mieleisensä kutsumanimen!