Lystin "ilmiöpennut"

21.9. 2012

Tämä viikko on ollut niin täynnä ohjelmaa ja päälle vielä nuorimmaisen korvatulehdus enkä ole ehtinyt tänne kirjoitella mitään. Pennuista olen kuitenkin pitänyt hyvää huolta ja niillä menee edelleen mukavasti! Kaikkien silmät on auki ja osa pennuista on päässyt jo jalkeilleen. "Pulska-Possu" on ollut yleensä oikein edistyksellinen, mutta  pystyyn nouseminen ei ole helpointa pennulle, jolla massaa ja mahaa enempi kuin muilla :) Olemme panneet merkille, että luonne-erot on tasoittunut, mutta Sade ja Lumi on edelleen selvästi rauhallisimmat.Kaikkia pentuja on silitelty, sylitelty ja käsitelty päivittäin niin aikuiset kuin lapset ja on ihana huomata, että se on tuottanut tulosta: nykyään pennut ei rimpuile eikä ääntele hätäisenä niin kuin alkuun aina kun ne nostettiin pentulaatikosta pois.Nyt ne viihtyvät sylissä hyvinkin rauhallisena ja jo pidempiä aikoja! 

Punnitsin pennut eilen illalla:

TAIKA 1080g

TUULI 1240g

SADE 1197g

USVA 1083g

LUMI 1174g

SUMU 1244g

Joskus pari vuotta sitten tehtiin koiraroduille älykkyystesti ja BC valittiin maailman älykkäimmäksi koiraroduksi.Sitä se varmasti onkin ja tässä viikon sisällä on tapahtunut muutamakin sellainen juttu, että olen päässyt hämmästymään Lystin viisautta. Ensimmäinen oli sellainen, että yhdeltä lapsista oli hävinnyt ulkona rasia, joka oli täynnä hevoselle tarkoitettuja hiusrenksuja. Rasia kyllä löytyi, mutta renksut oli hävinnyt ilmeisesti pikkuveli oli ollut asialla... Tyttö tuli itkien luokseni rasian ja parin renksun kanssa, niin Lysti alkoi samantien kaivamaan vimmatusti hiekkalaatikkoa, josta renksut löytyi :) Lysti ei ole mikään "kaivajakoira", mutta tarpeen tullen :D

Yhtenä päivänä pennut oli hyvin levottomia, äänteli koko ajan ja pelästyin jo etteikö Lystin maito riitä.Samaan aikaan myös Lysti vinkui ja kaivoi pentulaatikkoa hulluna joka nurkasta (olin juuri edellisenä iltana vaihtanut pohjalle uuden maton, sitä ennen olin käyttänyt ohuita pyyhkeitä ja sanomalehtiä)... No, otinpa maton pois ja johan pennut rauhottui ja samoin Lysti.Matto oli liian paksu ja pennut oli varmasti kylmissään ja nyt olen huomannut, että mieluiten ne nukkuu juuri siinä lattiapinnalla, kun lattialämmitys on säädetty sopivaksi.Olinpas minä tyhmä ja emokoira viisas!

Yhtenä päivänä loppui Lystiltä ruoka (syö RoyalCanin ruokaa, joka tarkoitettu imettävälle ja pennuille). Tilasin ruokaa lisää netistä, mutta pari päivää tilattua ruokaa odotellessa jouduin tarjoamaan entistä RC ruokaa, jota Lysti on syönyt aina... Ruoka ei kupista hävinnyt ja taas pelästyin miten käy maidontuotannon, kun Lysti ei alkanut syömään.Heti kun oikea ruoka tuli, se meni kaupaksi isoissa määrin eikä mitään syömisongelmia ole esiintynyt sen jälkeen.Kyllä bortsu tietää, mitä se tarvitsee imettäessään kuutta kovaa vauhtia  kasvavaa pentua :)

Kuvia varmaan odottelette taas ja ehkäpä vielä sellaisia missä pennuilla on silmät auki.Yritän saada taas jokaisesta yhden hyvän kuvan tänne viikonlopun aikana!