Lystin "ilmiöpennut"

8.9. 2012

Lystikkäillä on ikää pian pari vuorokautta.Emäntä on nukkunut univelkaa pois ja siksi ei ole tämän aikaisemmin ehtinyt kertoa synnytyksestä, pentujen elämästä eikä edes laittaa kuvia tänne.

Synnytys käynnistyi kunnolla torstai-iltana.Mietin siinä illalla menenkö nukkumaan vai seuraanko Lystin tilaa.No, en heti tiennyt mitä tekisin ja en pitänyt kiirettä nukkumaan menossa ja aikaa tappaakseni jumppasin olohuoneessa, kun yhtäkkiä kuului kimeetä kirkumista kodarista.Ryntäsin pentulaatikolle ja siellähän kurkkusuorana huusi TAIKA ja Lysti katsoi meitä ja Taikaa vuoron perään, vinkui ja ihmetteli mikä mötikkä pesässä huusi ja millä sen saisi hiljaiseksi... Autoimme Taikan nisälle, mutta sitten alkoikin syntymään jo TUULI ja melkein heti perään SADE. Silloin Lysti rauhottui ja alkoi hoitamaan pentuja huolellisesti. Ajattelin jo, että pennut oli siinä ja passitin miehen yöunille. Itse jäin vielä seuramaan pentujen ja Lystin vointia. Tunnustelin Lystin mahaa ja tunsin, että kyllä siellä vielä ainakin yksi pentu on... Kaksi ja puoli tuntia odottelin ja kello 01.30 syntyi iso poika USVA jalat edellä. Lysti vaikutti levottomalta ja taas tunnustelin ja tunsi mahassa edelleen pennun. Viides pentu, tyttö nimeltä LUMI syntyi 03.00. Taas seurailin, mutta alkoi jo emäntää valvominen väsyttää ja täytyi mies herättää synnytystä seuraamaan sillä edelleen Lysti vaikutti hiukan levottomalta.Viimeinen pentu, iso poika SUMU syntyi noin 05.00.

Lysti on hoitanut pennut täydellisesti.Vesi ja ruoka pitää tarjota pentulaatikkoon, pissalla käynti hoidetaan pikavauhtia ja sinnekkin lähdetään vain emännän kovasti houkuttelemana. Lysti on silti suhtautunut oman perheen väkeen ihan myönteisesti eli antaa meidän koskea pentuihin; silittää, pidellä ja punnita eikä murahtele oman perheen väelle, vaikka sekin tässä tilassa koiraemolle sallittaisiin.Annamme kuitenkin Lystille ja pennuille riittävän oman rauhan, varsinkin näin ensimmäisinä viikkoina.

Punnitsin tänään kaikki pennut ja painoa on tullut mahtavasti (painohan usein jopa laskee alkuun) : TAIKA nyt 330g, TUULI nyt 385g, SADE nyt 385g, USVA nyt 347g, LUMI nyt 346g ja SUMU nyt 422g.Kaikki saa ilmeisesti ruokaa :)

Nyt on kyllä kiitollinen mieli.Synnytys meni todella hyvin eikä meidän tarvinnut puuttua siihen ollenkaan.Kaikki pennut vaikuttaa pirteiltä, hyvin kasvaneilta ja kova äänisiltä. Lysti hoitaa pentuja hyvin. Olin mielessäni varautunut synnytysongelmiin ja jonkun pennun menettämiseenkin. Toki vieläkin pienten elämä on hauras ja mitä tahansa voi sattua, mutta tällä hetkellä olo on helpottunut ja kiitollinen. Vielä kun löytäisimme pennuille kodit, joissa he saisivat elää onnellista ja hyvää koiran elämää <3